Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Tourismus im Fokus

Tourismus im Fokus
5 600 Ft

Tourismus im Fokus idegenforgalmi szakmai nyelvkönyv. Elsősorban abban nyújt segítséget, hogy használója magabiztosan tudjon kommunikálni a szakmájában, illetve bővítse szaknyelvi szókincsét. Nyelvi szintje B1-B2.

A tankönyv 15 fejezetének témáit a turisztikai ágazat 3 szakmájának szakmai nyelvi kerettantervéhez, szakmai és vizsgakövetelményeihez igazítottuk: a turisztikai szervező, értékesítő, az idegenvezető és a szállodai recepciós szakmákhoz. Első felének fejezetei a turizmushoz kapcsolódó általános témakörökkel ismertetnek meg, mint pl. a jellemző utazási típusok, szállástípusok, a turisztikai színtér szereplői, turisztikai munkakörök, panaszkezelés és gasztronómia. Ezután a közlekedési típusok bemutatása következik (légi, vízi, közúti), majd ezen ismeretek birtokában rátérünk a turisztikai marketing napjainkban kimondottan fontos témájára. A könyv különleges utazástípusok tárgyalásával zárul, mint többek közt pl. az egészségturizmus vagy a kalandturizmus.

Minden fejezet tartalmaz hosszabb szövegeket, melyek a szakmai vizsgára való felkészülést segítik. A kommunikáció fejlesztését dialógusok szolgálják. A könyv online verzióiban hallás utáni értést fejlesztő hanganyag is található. A szókincs elmélyítésére számos feladat ad lehetőséget, köztük projektszemléletű gyakorlatokkal. Mindez fejleszti a német nyelvű előadói készséget, ami az idegenforgalmi szakmákban szinte elengedhetetlen. A szakmai szövegek értelmezését a könyv végén található szótár segíti. Az önellenőrzéshez a digitális verziókban megtalálható feladatmegoldások járulnak hozzá, melyek a tanári munkát is megkönnyítik.

Kinek ajánljuk?

  • Szakközépiskolák és szakgimnáziumok tanulói számára, akik turisztikai szervező, értékesítő, idegenvezető vagy szállodai recepciós képesítés megszerzésére készülnek.
  • Szaktanároknak, akik nyitottak a digitális tartalmakkal támogatott tanításra, digitális tanári kézikönyv használatára.
  • Idegenforgalmi dolgozóknak, akik fejlesztenék nyelvtudásukat és kommunikációs készségüket.
  • Mindenkinek, aki szakmai nyelvvizsgára készül.
  • TARTALOMJEGYZÉK
    Vorwort
      1. Reisen und Tourismus
      2. Tourismus heute und in der Vergangenheit
      3. Berufe im Tourismus
      4. Pauschalreisen
      5. Reiseveranstalter und Reisevermittler
      6. Hotels und Beherbergungs-betriebe
      7. Berufe und Dienstleistungen im Hotel
      8. Gastronomie
      9. Verkehrsformen im Tourismus I.
      10. Verkehrsformen im Tourismus II.
      11. Werbung und Marketing im Tourismus
      12. Die Formen des Naturtourismus
      13. Die Formen des Kulturtourismus
      14. Gesundheitstourismus
      15. Extremtourismus, Abenteuerreisen
      16. Wörterverzeichnis
  • Cím
    Tourismus im Fokus
    Szerző
    Dr. Szanyi Ildikó
    Kiadó
    Szega Books Kft.
    Kiadói kód
    GS-0-44
    ISBN
    9786155720192
    Kiadási év
    2019