Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Egy hajóban...

Egy hajóban...
4 500 Ft

Riskó Ágnes érzékeny, szenvedélyes elkötelezettje az onkológiai betegeknek, hozzátartozóiknak, gyógyítóiknak, segítőiknek. Nem csupán terapeuta, hanem értő és küzdő szervező. Pszichoanalitikus tudását hasznosítva olyan szemlélet meghonosításáért harcol, ami elviselhetőbbé teszi a betegek félelmeit és kínjait, a hozzátartozók szorongását, a gyógyítók kimerülését.

 

A tisztelgő kötet Riskó Ágnes szellemiségét tükrözi. Fajsúlyos írások, szakmai tartalommal, érveléssel, az ügy iránti elkötelezettséggel. Arról szólnak, amiről általában nehezen beszélünk – a halál árnyéka, a megcsonkolódó test, a lélek küzdelme; arról, hogyan lehet a beteg, a gyógyító és a környezet összefogását segíteni, a betegséget enyhíteni, méltóságot adni; a traumában, veszteségben ugyanakkor a saját egyensúlyt megőrizni.

Riskó Ágnes közben a háttérben marad, nincs az ünnepeltnek szóló ömlengés, „csak” minőségi munka. A szakmabeliek számára a tanulmánykötet akár tankönyvként is forgatható, és jó szívvel ajánlható mindazoknak, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek onkológiai betegséggel, nyitottak a szembenézésre, a mélyebb megértésre.

Szőnyi Gábor

 • Cím
  Egy hajóban...
  Alcím
  Tisztelgő tanulmánykötet Riskó Ágnes születésnapjára
  Szerkesztő
  Gerlinger Lilla – Kovács Péter
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632266541
  Kiadási év
  2017