Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Exploring Electrotechnics

Exploring Electrotechnics
5 200 Ft

Az Exploring Electrotechnics című könyv angol nyelvű, szaknyelvi kiadvány. A szakmai szókincs és az írott, illetve szóbeli kommunikáció fejlesztésére szolgál az elektrotechnikai technikus szakmában. Iskolai rendszerű tanulásra és önképzésre is alkalmas. Használatához előzetes nyelvtudás szükséges, melyre a szaknyelvi ismeretek ráépülhetnek. Nyelvi szintje B1-B2.

A könyv két részre osztható. Első felében olyan általános matematikai, fizikai, elektromosságtani témákat dolgozunk fel, mint pl. az SI mértékegységek, egyenáram, váltóáram, kapcsolások, vezetők és alapvető munkabiztonság. Ennek célja az, hogy a nyelvtanulók megszerezhessenek egy olyan alap szókincset, melyre a későbbiekben építkezhetnek. A könyv első felét tematikus szótár zárja. A kiadvány második felében gyártási eljárásokkal foglalkozunk, mint pl. a felületszerelt és furatszerelt technológia, különböző forrasztási eljárások, végszerelési és ellenőrzési feladatok, áramkörtesztelés és elektrosztatikus kisülés elleni munkavédelem. A cél az, hogy a tanulók megértsék a szakmai szituációkat, és megtanuljanak azokra egyszerűen, lényegre törően reagálni. Mindezt újabb tematikus szótárfejezet zárja.

A könyv a tanulók már meglévő alapszintű nyelvtudására épít, amely a fejezetek elején található „ráhangoló” feladatokkal tehető aktívvá. Ezután az adott témakörhöz kapcsolódó szakmai szövegek következnek, majd ezek megértését, gyakorlását és a szókincs fejlesztését segítő feladatok. A fejezetek végén található zárófeladatokkal ellenőrizhető a megszerzett nyelvtudás.

A könyv digitális verzióját hanganyaggal, valamint a feladatok megoldásával bővítettük. Színes, szakmailag pontos ábrái nagyíthatók.

Kinek ajánljuk a könyvet?

 • Elektrotechnikai technikus szakos szakgimnáziumi tanulóknak a Szakmai angol nyelv és Munkavállalói szókincs tantárgyhoz.
 • Szaktanároknak, akik nyitottak a digitális tartalmakkal támogatott tanításra, digitális tanári kézikönyv használatára.
 • Azoknak, akik angol munkanyelvű elektronikai cégnél dolgoznak.
 • Azoknak, akik az elektronika területén vállalnának munkát, és szeretnék a szakmai szókincset elsajátítani.
 • TARTALOMJEGYZÉK
  Introduction
    1. General maths
    2. SI unit system
    3. Basic electric knowledge
    4. The effects of electric current
    5. Electric field
    6. Magnetic field
    7. Alternating current
    8. Electric machines
    9. Workplace safety and health
    10. Semiconductor devices
  Vocabulary –electrotechnics
    11. Introduction to manufacturing processes
    12. Components of electronic circuits
    13. Surface mount technology (smt)
    14. Through hole technology (tht)
    15. Selective soldering
    16. Hand soldering
    17. Final assembly and checking
    18. In-circuit test (ict)
    19. Esd safety at work
  Vocabulary – manufacturing processes
  Contents
  Bibliography
 • Cím
  Exploring Electrotechnics
  Szerző
  Kárpát József
  Kiadó
  Szega Books Kft.
  Kiadói kód
  GS-0-45
  ISBN
  9786155720208
  Kiadási év
  2019