Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Kárpátok ízei

Kárpátok ízei
6 500 Ft

Ki tudna ellenállni a grillezett padlizsánnak, egy tál frissítő csorbalevesnek, a túróval és tejföllel gazdagon megrakott puliszkának, egy kiadós töltött káposztának, vagy a mesésen illatozó fonott kalácsnak?

A Kárpátok ízei különleges gasztronómiai utazásra hív: Románia igazi olvasztótégely, ételeit a görög, török és szláv mellett az osztrák, a magyar és szász konyha fogásai alakították. A gyönyörű fotókkal illusztrált könyv receptjei azt bizonyítják, hogy a főzés és az evés öröme határokon, nyelveken és kultúrákon átívelő, összekötő kapocs, ami közelebb hoz egymáshoz bennünket.


"Egy olyan időszakban, amikor arra kényszerülünk, hogy otthon maradjunk, nagyszerű lehetőség az ételek segítségével utazni. Ezért is vagyok hálás Irina Georgescunak: csodálatos könyve Romániába visz. Minden oldalát átszövi a nagylelkűség, a közösségi szellem és egy gazdag és változatos kultúra ízei. Szívderítő, inspiráló és ragyogóan átalakító olvasmány - pontosan erre van most szükségünk."

Nigella Lawson

 

„Nekünk a román konyha egyszerre nagyon ismerős és nagyon egzotikus. Irina Georgescu könyve modern és szépen megírt szakácskönyv – őrzi, de meg is újítja a hagyományos ételeket. Sokat gazdagodhatunk abból, hogy a főztjükön keresztül jobban megismerhetjük szomszédainkat.”

Dragomán György, író

  • Cím
    Kárpátok ízei
    Alcím
    A legfinomabb ételek a zakuszkától a kürtőskalácsig
    Szerző
    Irina Georgescu
    Kiadó
    HVG - Gasztronómia könyvek
    ISBN
    9789635650712
    Kiadási év
    2021