Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Nyiroködéma és lipödéma

Nyiroködéma és lipödéma

A nyiroködéma felismerése egyszerű. A tünetek abból adódnak, hogy a nyirokrendszer elégtelen működése miatt felszaporodik az elszállítatlan folyadékmennyiség a szövetekben, amelyet nyiroködémának nevezünk. Amikor nyomást gyakorlunk a végtag felszínére, az ujjbenyomat lyukként ott marad egy ideig a nyomás helyén. Ez diagnosztikus értékű.

A kezelés oki kezelés, ami azt jelenti, hogy a nyirokelvezetési akadályt kell a kezeléssel megszüntetni. Azt kell biztosítani, hogy a nyirokfolyadék eltávozzon a szövetekből, és ezáltal megszűnjön a nyirokpangás. A kezelés több részből áll. Az eljárás a nyirokfolyadék elvezetését, azaz drenálását segíti elő. A kezelés három fő elemből áll: kézi nyirokdrenázs, kompressziós pólya szakszerű alkalmazása és torna.

Gyógyíthatóság: ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy a nyiroködéma megszüntethető-e, az állapotromlás megakadályozható-e, az állapot javítható-e és a jó állapot karbantartható-e, akkor azt kell mondani, hogy a gyógyítás lehetséges.

A gyógyítás sikere természetesen attól függ, hogy milyen eredetű a nyiroködéma, és a beteg milyen stádiumban kezdi meg a kezelést.

 • Cím
  Nyiroködéma és lipödéma
  Szerző
  Daróczy Judit
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó