Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Gyermeksebészeti vezérfonal (3. kiadás)

Gyermeksebészeti vezérfonal (3. kiadás)
3 800 Ft

Az elmúlt 10–20 évben a gyermeksebészetben – hasonlóan az orvostudomány egyéb területeihez – forradalminak mondható változások mentek végbe mind a kórismézés, mind a terápia területén. A modern képalkotó eljárások – ultrahang, kifinomult izotópmódszerek, MR, CT, PET-CT – korábban elképzelhetetlennek tűnő ismeretek birtokába juttatták a gyermeksebészeket.

 

A „Gyermeksebészeti vezérfonal” újabb kiadása nem kis gyermeksebészeti kézikönyv, hanem az adott volumen keretein belül segíti az olvasót az új kórismézési és gyógyítási lehetőségek megismerésében és alkalmazásában. A könyv talán szokatlan stílusával az internet rohanó világában is segítheti az olvasót az újszülöttek, a csecsemők és a gyermekek sokirányú sebészeti betegségeiben eligazodni. A következetesen azonos szerkezetű és didaktikus szemléletű fejezetekben könnyen tájékozódhat az Olvasó.

Újdonság a harmadik kiadásban, hogy az első és második kiadásban szerepelt a gyermekortopédia és a gyermek-idegsebészet is. Az elmúlt években azonban ezek a területek önállóvá váltak, és már lehetetlen lett volna megfelelő mélységben tárgyalni azokat.

A szerkesztők ajánlják a könyvet a magasabb évfolyamú orvostanhallgatóknak, egészségügyi főiskolásoknak, aneszteziológusoknak, fiatal gyermeksebészeknek, traumatológusoknak, nőgyógyászoknak, urológusoknak, ortopéd orvosoknak, gyermekaneszteziológusoknak, körzeti orvosoknak, körzeti gyermekorvosoknak és természetesen a gyermekgyógyászoknak.

 • Cím
  Gyermeksebészeti vezérfonal (3. kiadás)
  Szerző
  Pintér András – Verebély Tibor
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632267982
  Kiadási év
  2021