Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Malignus lágyrésztumorok diagnosztikája és kezelése

Malignus lágyrésztumorok diagnosztikája és kezelése
9 800 Ft

E könyv hiánypótló funkciót tölt be, mivel a lágyrésztumorok diagnosztikájáról, kezeléséről az elmúlt évtizedekben nem íródott összefoglaló mű.

 

Az anyag igazi interdiszciplináris megközelítésben mutatja be a lágyrésztumorokat, a szerkesztők közül Szendrői Miklós a sebészetet, Sápi Zoltán a patológiát, Pápai Zsuzsa a klinikai onkológiát, Karlinger Kinga pedig a képalkotó technikákat fogja össze.
A könyv általános részében a szerzők kitérnek a lágyrész-sarcomák epidemiológiai adataira, tárgyalják a daganatok gyakoriságát, életkor szerinti megoszlását, genetikai vonatkozását. A klinikai tünetek megbeszélését követően tekintélyes fejezet foglalkozik a különböző képalkotó eljárások, mint MR, CT, UH, hagyományos röntgen, csontizotóp, PET CT stb. szerepével a lágyrész-sarcomák megjelenítésében. Külön fejezet tárgyalja a prognosztikai faktorokat, a ma általánosan elfogadott stádiumbeosztást, a különböző szövettani mintavételi technikákat, bemutatja a daganatok kivizsgálásának algoritmusát.
Az általános rész legfajsúlyosabb része a lágyrész-sarcomák sebészete. Az egyes régiók szakemberei leírják a különféle sebészi technikákat, sebészi rekonstrukciós lehetőségeket. Fejezetenként megbeszélésre kerülnek a lágyrész-sarcomák gyógyszeres és sugárkezelése, az újabban bevezetésre került target terápia, valamint az intervenciós radiológiai lehetőségek is.
Fontos fejezet a lágyrész-sarcomák áttéteinek a kezelése, lágyrésztumoros betegek utánkövetése, a betegek életminőségének javítása, pszichológiai gondozásuk.
A részletes rész a legújabb WHO-beosztás szerint ismerteti az egyes entitások megjelenését képalkotó vizsgálatokkal, szövettanát, a betegség prognózisát és multimodalitású kezelését. Az anyag mondanivalójának elsajátítását gazdag illusztráció segíti.
A Kiadó és a szerkesztők reményei szerint a könyvet szívesen forgatja radiológus, patológus, klinikai onkológus, onkológus sebész és ortopédsebész, de reumatológus és háziorvos kolléga is egyaránt.

 • Cím
  Malignus lágyrésztumorok diagnosztikája és kezelése
  Szerkesztő
  Szendrői Miklós, Sápi Zoltán, Pápai Zsuzsa
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632266305
  Kiadási év
  2017