Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Igazságügyi szakértők az egészségügyben

Igazságügyi szakértők az egészségügyben
4 600 Ft

A szerzők elemzik a szakértővé válás és a szakértői működés törvényi és rendeleti szabályait, a kapcsolódó joggyakorlatot, foglalkoznak a várható eljárási változásokkal, a szakértőket érintő szakmai útmutatókkal – kiemelt figyelmet szentelve az egészségügyet érintő szakkérdéseknek.

  • A szerzők – az Orvos–beteg jogviszonyok az egészségügyben sorozat keretében – három könyvet adtak közre az egészségügyben felmerülő jogkérdésekről. A Betegek jogairól, a Műhibák és kártérítési perek az egészségügyben, valamint a Biztosítási szerződések az egészségügyben az elmúlt években kerültek kiadásra, sikert aratva az orvosok, egészségügyi szolgáltatók és a jogászok körében.
    A szerzők és a kiadó célja elsősorban a színvonalas tájékoztatás, a hatályos jogszabályok és jogi gyakorlat bemutatása volt. Szervesen illeszkedik ebbe a sorba a készülő kötet, amelynek rendkívüli aktualitását a szakértőket érintő anyagi és eljárásjogi szabályok megújulása, illetve a szakmai útmutatók, a módszertan változása adja, mivel a rájuk vonatkozó – polgári, büntető és közjogi – szabályozás rendszerét és az azon alapuló jogi gyakorlatot is megismerhetjük; az utóbbit elsősorban polgári jogi jogeseteken, ítéleteken keresztül.
    Az új és módosító jogszabályok várhatóan 2015 végén, illetve 2016 elején lépnek hatályba. Elemző ismertetésük a könyv fontos feladata.
    nemzetközi megoldások, elsősorban az európai országok jogi szabályozása, az Európai Unió irányelvei összehasonlító joganyagként kerülnek bemutatásra. Külön fejezet tárgyalja a szakértők szerepét a polgári peres eljárásokban. Ez a rész foglalkozik a szakértők kirendelésével, a szakértői bizonyítással és ennek megjelenésével az ítéletekben.
    A kötet tartalmazza az egészségügyben eljáró szakértőkre vonatkozó speciális szabályokat, illetve módszertani útmutatókat is.
    Kiadványunkat elsősorban az egészségügyi területen dolgozó szakértőknek, orvosoknak, jogászoknak szánjuk, de ajánlható a korábbi kötetekhez hasonlóan mindenkinek  egészségesnek, betegnek , aki érdeklődik az egészségügyben felmerülő jogkérdések szabályozása és megoldása iránt.

  • Cím
    Igazságügyi szakértők az egészségügyben
    Sorozatcím
    Orvos-beteg jogviszonyok az egészségügyben
    Szerző
    Hidvéginé dr. Adorján Lívia - Sáriné dr. Simkó Ágnes
    Kiadó
    Medicina Könyvkiadó
    ISBN
    9789632266084
    Kiadási év
    2016