Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


A kardiológiáról tömören

A kardiológiáról tömören

A kardiológiáról tömören második kiadása az előző kötethez képest egy jelentősen kibővített kézikönyv, melyet elsősorban azoknak a kollégáknak ajánlunk, akik komplex szív- és érrendszeri kórképekben szenvedő betegekkel foglalkoznak.

 • A könyv elején széles körben áttekintjük a cardiovascularis vizsgálómódszereket az elektrokardiogramtól a szív-MRI-ig. Ezt követően részletesen tárgyaljuk a kardiológia tárgykörének legfontosabb területeit, mint a preventív kardiológia, a koszorúér-betegségek, a szívelégtelenség, a kritikus állapotú betegek ellátása, a billentyűket és a pericardiumot érintő betegségek, az érrendszeri kórképek, az arrhythmiák és a felnőttkori öröklött szívbetegségek.

  Természetesen maga a kardiológia témaköre annyira szerteágazó, hogy lehetetlen egyetlen könyvben összefoglalni mindent. A fejezetekben tárgyalt számos témához igen terjedelmes tanulmányok készültek. A kardiológiáról tömören valójában inkább egy kiindulópont, amely segíthet az olvasónak a diagnosztika és a betegellátás kezdeti fázisaiban, mielőtt részletesebb forrásokból tájékozódna. Habár a könyvben feltüntetett ajánlások a lehető legnagyobb mértékben követik a bizonyítékokon alapuló orvoslás elvét, a medicinára inkább a tudomány és a művészet egyvelegeként érdemes tekinteni. Mint minden esetben, itt is hangsúlyozzuk a teljes klinikai kép figyelembe vételét.

  Remélhetőleg A kardiológiáról tömören című könyvben található információk hasznosnak bizonyulnak az olvasók eszköztárában, és hozzájárulnak a kardiológiai betegek legmagasabb szintű ellátásához.

 • Cím
  A kardiológiáról tömören
  Szerző
  Marc S. Sabatine
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó