Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Rögzített fogpótlások

Rögzített fogpótlások
8 600 Ft

A könyv a rögzített fogművekről a fogorvostanhallgatók képzésében nélkülözhetetlen olyan ismereteket foglalja össze, amelyek a nagy múltú Szegedi Fogorvosi Iskola oktatásában az elmúlt évek során szintetizálódtak.

 • Felöleli a klinikai szempontokat a betegek vizsgálatától, az előkészítő beavatkozásokon keresztül a különböző fogművek kivitelezéséig, befejezésként pedig a gondozást is. A fogpótlások készítésének leírása lépésről lépésre mutatja be az egyes munkafázisokat. A minőségi ellátás azonban elképzelhetetlen korszerű anyagtani és fogtechnikai ismeretek nélkül, tehát a könyv megírásakor ezekre is külön hangsúlyt fektettek a szerzők. Különösen kezdő fogorvosoknak okoz nehézséget eldönteni, milyen esetben melyik fogmű készítése a legelőnyösebb a beteg számára – a könyv ehhez is nyújt útmutatót, tanácsokat.

  Bár a rögzített fogpótlások témakör a fogászatnak csak kis területét jelenti, mégis megjelenik a könyvben a specializáció, és ennek eredményeképp a különböző témákat más szerzők dolgozták ki. A fogorvoslás legújabb területe, a digitális fogászat is külön fejezetet kapott. A sok rajz és fénykép célja, hogy segítse az olvasót, főleg a fogorvostanhallgatókat a szöveg könnyebb megértésében és a tanulásban.

  A szerzők arra törekedtek, hogy tisztázzák a rögzített fogpótlások készítésének alapvető elveit. A megírás során tömörségre és logikus felépítésre törekedtek, elkerülve a bonyolult eszmefuttatásokat, amik a hallgatói megértést nehezítenék. Miközben a könyv írásakor támaszkodtak az elődök által átadott tapasztalatokra, kiegészítették azokat a legújabb eljárások bemutatásával.

 • Cím
  Rögzített fogpótlások
  Szerkesztő
  Pelsőczi-Kovács István, Radnai Márta
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632268590
  Kiadási év
  2022