Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Hegesztés és vágás a jövő tükrében

Hegesztés és vágás a jövő tükrében
6 000 Ft

“Hegesztési Eljárások” nagysikerű tankönyvünkben (szakkönyvünkben) megígértük a folytatást! Egyeztetve a korábbi kiadónkkal (a Szega Books kft. az előző esetben is szuper munkát végzett), valamint cégeink piaci igényeivel készült el második könyvünk.

Jelen világunkban elkerülhetetlen az automatizálás, robotok alkalmazása, egyre korszerűbb gépesítés. Ezek hiányában sajnos a magyarországi cégek lemaradnak a világban, és elveszíthetjük meghatározó szerepünket mind a hegesztés, mind a vágás területén. Könyvünkben 21 haladó gondolkodású cég kapott helyet, az ország minden területéről persze a teljesség igénye nélkül. Ezen vállalatok már elkezdték, vagy már hosszabb ideje alkalmazzák ezen modern technológiákat. Ezek ellenére a hagyományos hegesztési-, és vágástechnológiákra azért mindig szükség lesz, csak sajnos lassan kifogyunk a jó szakemberekből. A Magyar Közlöny 6576, és a jogszabályi háttér (HBSZ) biztosítani fogja szakmánk életben maradását, és a fejlődésünket személyi feltételek területén. Ma már az elméleti tudás mellett elengedhetetlenek a gyakorlati ismeretek, és fordítva.

A könyvben ügyeltünk arra, hogy sokszínűen mutassuk be a “jövőt”. Így bemutatkoznak kereskedő cégek, tanúsító szervezetek, hegesztőbázisok. A jövő technológiák közül –többek között– ízelítőt kapunk a lézerhegesztés, és vágás, plazmahegesztés, és vágás, orbitálhegesztés, csaphegesztés, forrasztás, műanyag hegesztés, és vágás világából. Célunk, hogy a leendő, és már gyakorló hegesztő felelősök, és minőségbiztosítási szakemberek munkáját segítsük a könyvben leírtakkal.
Mindenkinek sok sikert kívánunk ezen a nehéz, de szép úton a „jövő felé”!

 

Azoknak, akik segítették munkánkat, nagy köszönet érte, a két szerkesztő:
Szabó Andrea. Okleveles gépészmérnök, Nemzetközi hegesztőmérnök (EWE,IWE)
Heinrich Rezső. Okleveles hegesztő műszaki szakember, Nemzetközi hegesztő technológus (EWT,IWT), Nemzetközi hegesztőmester (EWP,IWP)

 • TARTALOMJEGYZÉK
  Invent Welding Kft.
  Gémtech Kft.
  Vector Steel Kft.
  Froweld Kft.
  Umundum Kft.
  PNH Kft.
  TEQUA International Kft.
  Autóflex-Knott Kft.
  LRCH Hegesztéstechnika Kft.
  ROBOWELD - LAMINÁTOR Kft.
  SZ-gépész Kft.
  SBS Kft.
  TEJSZOLG-Szentes Kft.
  Soyer Magyarország Kft.
  REHM Hegesztéstechnika Kft.
  SA3 Kft.
  HZ Special Welding Kft.
  TRUMPF Hungary Kft.
  Wellding Mérnöki és Szolgáltató Kft.
  Teqball Kft.
  HEG-MEN Bt.
 • Cím
  Hegesztés és vágás a jövő tükrében
  Szerző
  Heinrich Rezső - Szabó Andrea
  Kiadó
  Szega Books Kft.
  Kiadói kód
  GS-6-16
  ISBN
  9786155720512
  Kiadási év
  2023