Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Csapatok csapata

Csapatok csapata
4 200 Ft
Hogyan egyesítsük a kis csapatokra jellemző rugalmasságot és összetartást a nagy szervezetek lehetőségeivel és erőforrásaival?
Stanley McChrystal tábornok óriási, nemzetközi szövetségesekből álló, hierarchikus felépítésű, fegyelmezett hadi gépezetet vezetett, ám az al-Káidával szemben mit sem számított létszámbeli, felszerelésben és kiképzettségben megmutatkozó fölényük. A hadsereg hagyományos működése nem felelt meg napjaink hadviselésének, ezért McChrystal a háború kellős közepén átláthatóan kommunikáló, decentralizált hálózattá alakította csapatait.
A háborúban tapasztalt kihívások tanulságai az üzleti vállalkozások, nonprofit és egyéb szervezetek számára is példaértékűek. A könyv által ismertetett stratégia minden területen működőképes, akár egy kórházról, akár a NASA-ról van szó, és a vezetők akkor cselekednek a legbölcsebben, ha kísérletezési szabadsággal és szervezeti szintű rálátással ruházzák fel csapataikat.
 
„E könyv legfontosabb tanulsága az, hogy a kis létszámú csapatok alkalmazkodóképességét és kohézióját a szervezet egészére ki kell terjeszteni. Mindez lehetővé teszi egy olyan »csapatok csapata« felállítását, amely segíti és támogatja a különböző egységek együttműködését, vagyis az egyes csapatok és személyek tudásának, illetve tetteinek szervezeti szintű felhasználását. Az innováció és problémamegoldás így nem az egyéni tervezés, hanem a csapatmunka eredménye lesz.”
Walter Isaacson
  • Cím
    Csapatok csapata
    Alcím
    Szervezeti együttműködés és elköteleződés felsőfokon
    Szerző
    Stanley McChrystal
    Kiadó
    HVG
    ISBN
    9789633043745
    Kiadási év
    2016