Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Soames és Southam: Orális patológia

Soames és Southam: Orális patológia
7 200 Ft

Ha a fogászati területek művelői sikerrel akarják követni a klinikai irányelveket, időben tudják specialistákhoz irányítani a betegeket, és magas szintű ellátást akarnak nyújtani a betegeiknek, lényeges, hogy alapos ismeretekkel rendelkezzenek a klinikai patológia területén. A Soames és Southam Orális patológia egy megbízható ismeretanyagon nyugvó vezérfonalként szolgálhat hallgatóknak és gyakorló orvosoknak egyaránt, végeredményben az egész fogorvos társadalom számára.

 • A könyv napjaink klinikai gyakorlatán alapuló, alapos átdolgozáson esett át, áttekintést adva az orális patológia széles területéről, valamint integrálja az orális medicina kulcsfontosságú ismereteit is. Az első fejezet a klinikai állapotfelmérést, a differenciáldiagnosztikát, a kiegészítő eljárásokat tárgyalja, beleértve a laboratóriumi vizsgálatokat is. A további fejezetek az orális kórképek széles spektrumát tárgyalja klinikai és patológiai szempontok alapján, köztük a szájüregi rákot, a nyálmirigyek és az állcsontok betegségeit. Két új fejezet is bekerült: az orofaciális bőrbetegségek és a nyaki terimék részletes ismertetése. Az utolsó fejezet a klinikai orális patológia és a szisztémás betegségek kapcsolatának fontosságát húzza alá.

  A radiológia vonatkozások valamennyi fejezetben frissítésre kerültek, és hasonlóképpen a képalkotó eljárásokkal nyert keresztmetszeti képek is. Ebben az új kiadásban a fényképeket gondosan válogatott új ábrákra cserélték, melyek a legfontosabb patológiai jellegzetességeket mutatják be. A tanulást segítendő, minden fejezetben találunk emlékeztetőket, rövid összefoglalókat (szinopszisokat) és táblázatokat.

   

  A leglényegesebb vonások

  • Teljesen aktualizált és modernizált kézikönyv napjaink klinikai gyakorlatának igényeire szabva
  • Több mint 300 színes klinikai és patológiai ábrát tartalmaz
  • A gyakori betegségek hangsúlyozottan kerülnek tárgyalásra, bemutatja a diagnosztikus eljárásokban bekövetkezett fejlődést és a bizonyítékokon alapuló kezelési útmutatókat
  • Beépíti az orális medicina kulcsfontosságú ismereteit, köztük a szisztémás betegségek szájüregi manifesztációit
  • Új fejezetként jelenik meg az „Orofaciális régiót érintő bőrbetegségek” és a „Nyaki térfoglaló folyamatok”
  • Mindegyik fejezetben hangsúlyosan szerepelnek olyan emlékeztetők, melyek segítik a tanulást és a mélyebb megértést

  Mivel ezen új kiadást az orális patológiában és az orális medicinában egyaránt elismert szakemberek írták, „alapkönyvnek” kell tekinteni mind a fogorvostan-hallgatók, mind az egészségügyi szakemberek részére, mivel modern és megbízható ismeretekkel szolgál.

 • Cím
  Soames és Southam: Orális patológia
  Szerző
  Max Robinson – Keith Hunter – Michael Pemberton – Philip Sloan
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632268170
  Kiadási év
  2021