Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Azután

Azután
4 250 Ft

Bruce Greyson pszichiáter professzor könyve új megvilágításba helyezi a halálközeli élményekről eddig szerzett ismereteinket. Új szempontokat vet fel az elme és az agy kapcsolatáról, meggyőz bennünket, olvasókat arról, hogy a halálközeli élmények nagyon is valóságosak és igen mélyreható hatásúak, és valójában a spirituális növekedés és ismeretszerzés fontos forrásai – bármi legyen is a jelenség eredete.

 

Negyvenöt évi munkát áldozott arra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a halálközeli élmények évszázadok óta, az egész világon jelen vannak. Rájött, hogy ez egy általános jelenség, gyakori és bárkivel megtörténhet. Még ideggyógyászok is megtapasztalhatnak ilyesmit. Miután Dr. Eben Alexander idegsebész egy ritka központi idegrendszeri fertőző betegséget kapott, amely egyhetes kómába taszította, ahonnan egy bonyolult halálközeli élmény élénk emlékeivel ébredt fel, Greyson professzort kérte meg, hogy segítsen értelmezni lehetetlennek tűnő tapasztalatait. Saját szavait idézzük:

 

„A halálközeli élmények megértéséért folytatott majdnem fél évszázados küzdelmem során rájöttem, hogy a halálközeli élmények hatása messze túlmutat az azt megtapasztaló egyénen. Minél többet tudtam meg róluk, annál inkább úgy tűnik, hogy tovább kell lépnünk az elméről és az agyról alkotott korábbi elképzeléseink korlátain. És ezek az új megközelítések, az elménkről és az agyunkról való gondolkodásmódunk megnyitja annak a lehetőségét, hogy megvizsgáljuk, vajon a tudatunk megmarad-e a testünk halála után is. Ez viszont megváltoztathatja a képünket arról, hogy kik is vagyunk valójában, hogyan illeszkedünk a világegyetembe, és hogyan kívánjuk élni az életünket.”

 

A könyvben felvetett gondolatok mindannyiunk számára fontosak, mivel sok mindent megtudhatunk a halálról és a haldoklásról, de ami még ennél is fontosabb: az életről.

 • Cím
  Azután
  Alcím
  Egy orvos tapasztalatai a halálközeli élményekről
  Szerző
  Bruce Greyson
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632268934
  Kiadási év
  2023