Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Fül-orr-gégészeti karcolatok

Fül-orr-gégészeti karcolatok
5 700 Ft

 

 

Az emberi természet bocsánatos tulajdonsága, hogy kíváncsi és mindent tudni szeretne a kiemelkedő személyiségekről, művészekről, tudósokról, politikusokról, közszereplőkről.

 

A betegség mindig gyengíti a nagy egyéniségek személyiségjegyeit, ezért maradt olyan sok rejtély a hírességek kórfolyamatai és halála körül. A modern kori orvoslás temérdek összefüggést tárt fel a panaszok, tünetek és a diagnózisok között. Ezért izgalmas, ha történelmi személyiségek elmúlásának eseménysorát újravizsgáljuk és ismeretlen összefüggéseket keresünk.

Ebben az új kötetben a szerző visszatér a historikus elemző szemléletvilágához, s újabb nevezetes személyek – írók, politikusok, sportolók, zeneszerzők – betegségeit elemzi, de áttekintést nyerhetünk a fül-orr-gégészet tárgyköréhez tartozó emlékezetes történetekről, a gégészet, az orrászat és a fülészet kialakulásának történeti aspektusairól is.

Különlegessége a kötetnek, hogy a fül-orr-gégész szakma mindhárom ágának valamint a gyermek fül-orr-gégészet művészettörténeti vonatkozásait is taglalja a szerző a világ különböző nagyvárosainak képtáraiban őrzött festmények bemutatásán keresztül.

Dr. Gerlinger Imre professzor a pécsi Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika tanszékvezető igazgatója 2009 óta. Ezúttal negyedik könyvét tartja kezében a Tisztelt Olvasó. „Fül-orr-gégészeti históriák” címmel 2012-ben tette közzé elemzéseit híres emberek fül-orr-gégészeti kórképeinek bemutatásával, mely komoly érdeklődést váltott ki nemcsak szakmabeliek részéről hanem az érdeklődő laikus olvasókból is.

 • Cím
  Fül-orr-gégészeti karcolatok
  Szerző
  Gerlinger Imre
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632266879
  Kiadási év
  2018