Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Virtuális megbeszélések vezetése

Virtuális megbeszélések vezetése
3 900 Ft

Unalom, csalódottság, visszavonulás. A virtuális meetingek gyakori jellemzői... 
Sokan küszködnek az online megbeszéléseken: a különböző tényezők – technikai korlátok, láthatatlan csoportnormák – elegye megnöveli a bizonytalanságot, valamint kockázatot jelent az együttműködés és az ötletek megosztásának amúgy is sérülékeny folyamatában. Ha egy virtuális megbeszélés rosszul zajlik, akkor az tényleg nagyon rosszat jelent. Kevés olyan helyzet van, mely annyira magányos és fenyegető, mint egy képernyőhöz beszélni, amelyről csendes, rezzenéstelen arcok néznek vissza ránk. 

De lehet ezt másképp is csinálni! 
Ez az útmutató segít javítani a virtuális megbeszélések minőségét. Kapcsolatot teremt a facilitálás, a szervezeti eredményesség és a távoli helyszíneken történő munkavégzés között. Egy kis odafigyeléssel, előkészítéssel és némi tapasztalattal a távoli helyszínek összekapcsolásával zajló megbeszélések eredményes, a résztvevők bevonását lehetővé tevő munkahelyi együttműködés erőteljes eszközei lehetnek.

  • Kinek szól a könyv?

    ► Mindenkinek, aki több értéket akar teremteni a virtuális megbeszéléseken.
    ► Bárkinek, aki javítani kíván az online meetingek minőségén, és olyan eszközökkel szeretne gazdagodni, melyek eredményes és hatékony együttműködést tesznek lehetővé.
    ► Azoknak, akik keresik a módját annak, hogy a remote megbeszélések olyan gördülékenyek és könnyűek legyenek, mint a személyes meetingek.
    ► Bármilyen területen tevékenykedő vezetőknek, akik azt szeretnék, hogy a csapatuk jobban élvezze a virtuális megbeszéléseket.

    A könyv felépítése:

    • Miért nehéz távolról együttműködni? ► Az online megbeszélések legáltalánosabb kihívásai, és azoknak a tényezőknek a tudatosítása, amelyek bonyolulttá tehetik a távoli helyszínek közötti interakciókat.
    • Mi a facilitátor szerepe? ► A facilitátor a tér egészére koncentrál, irányítja az interakciókat, és alapvetően az a dolga, hogy a csoport mint egész, eljusson valahová.
    • 1. alapelv: Az egyenlő esélyek megteremtése ► Ha a facilitátor a megbeszélés tervezésekor és lebonyolításakor figyel az egyenlő esélyek megteremtésére (mind a részvétel, mind a hozzájárulás tekintetében), azzal biztosítja az eredmény minőségét.
    • 2. alapelv: A gördülékenység biztosítása ► A facilitátor rendelkezik olyan eszközökkel, amelyek segítenek az online meetingek szükségtelen elakadásait megelőzni, és a megbeszélések gördülékenységét biztosítani annak érdekében, hogy a tervezett eredmény megszülethessen.
    • 3. alapelv: Vizuális segédeszközök használata ► A vizuális segédeszközök értelemszerű és következetes használatával a megbeszélések minősége számottevően javítható, mivel a korlátozott kapacitású homloklebeny inkább a problémamegoldásra fókuszálhat, ahelyett, hogy emlékek után kutatna.
    • 4. alapelv: A személyes kapcsolatok ápolása ► Fontos, hogy a megbeszéléseken olyan körülményeket teremtsünk, amelyek lehetővé teszik, hogy a résztvevők a legjobb teljesítményt nyújtsák. A jó minőségű kapcsolatok megteremtése a legfontosabb összetevője a sikeres megbeszélésnek.
    • 5. alapelv: A játékos tanulás feltételeinek megteremtése ► A modern munkahelyi környezet egyre stresszesebbé válik. A facilitátornak ebben a környezetben olyan feltételek megteremtése a feladata, amelyek nem félelmet keltenek, hanem a játékos tanulásra ösztönöznek, így esélyt adnak a kreatív és eredményes működés megvalósítására. 
    • 6. alapelv: Az eszközök tökéletesítése ► Az a facilitátor, aki nem érti az általa használt eszközöket kockáztatja a megbeszélés sikerét. A célnak megfelelő, könnyen elérhető és biztonságos eszközökkel végzett munka minősége messze felülmúlja a divatos, de nem teljes biztonsággal használt eszközökkel elért végeredményt.
    • Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot a hívás befejezése után ► Az online meetingek befejezése utáni időszakokat úgy lehet hasznosabbá tenni, ha folyamatosan emlékeztetünk a megbeszélésen elért eredményre, valamint az együttműködés kultúráját és gyakorlatát tovább erősítjük.
  • Cím
    Virtuális megbeszélések vezetése
    Alcím
    Online meetingek útmutatója facilitátoroknak és vezetőknek
    Szerző
    Kirsten Clacey - Jay-Allen Morris
    Kiadó
    Z-Press Kiadó
    ISBN
    9786156167040
    Kiadási év
    2021