Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Langman Orvosi embriológia (13. kiadás)

Langman Orvosi embriológia (13. kiadás)
12 800 Ft

A fejlődéstan új kiadása részletes és a legfrissebb tudományos eredményekre támaszkodó ismereteket nyújt az orvostanhallgatóknak és a biológusoknak.

 

A fejlődéstani, embriológiai tények elsajátítása alapozza meg az egyes szervrendszerek felépítésének, működésének és a születés előtt kialakuló fejlődési rendellenességeknek a megértését. A megújult formában megjelenő Langman Orvosi Embriológia az oktatásban egyre nagyobb hangsúlyt kapó klinikai szemléletet gazdag ábraanyag bemutatásával és magyarázatával alapozza meg. Minden fejezethez logikus összefoglalás és az elsajátított ismeretek alkalmazásához szükséges klinikai leírások és problémafelvetések kapcsolódnak. 

Az új kiadás több mint száz új, valamint a jelenlegi tudományos ismeretek szerint korrigált színes, vázlatos illusztrációval jelent meg, kiegészítve a rendellenességek klinikai megjelenését ábrázoló fényképekkel és a korai fejlődési stádiumokban készült eredeti mikroszkópos felvételekkel. A keringési rendszer kialakulását bemutató fejezet jelentősen bővült az előző kiadáshoz képest, a genetikai szabályozást és a molekuláris biológiai jelpályákat leíró részek is a legújabb tudományos ismereteket tükrözik. 

 

Újdonságokkal, jelentős tartalmi bővítésekkel 

  • Klinikai vonatkozások alfejezet – Minden fejezethez kék háttérrel megjelenített szövegrész tartozik, amely a klinikum szempontjából jelentős elváltozások, kórképek, fejlődési rendellenességek leírását tartalmazza.
  • Gazdag ábraanyag – Több mint 400 ábra (színes vázlatok, fénymikroszkópos és pásztázó elektronmikroszkópos mikrofotók, klinikai esetek fényképes bemutatása).
  • Megválaszolandó kérdések – Az egyes fejezetek végén feltett kérdésekre adott részletes, kifejtő válaszokat a könyv végén külön fejezet foglalja össze.
  • Szójegyzék a kulcsszavakhoz – A könyvben megjelenő alapvető szakkifejezések magyarázata.
  • Cím
    Langman Orvosi embriológia (13. kiadás)
    Szerző
    T. W. Sadler
    Kiadó
    Medicina Könyvkiadó
    ISBN
    9789632266831
    Kiadási év
    2018