Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Pulmonológia

Pulmonológia
19 800 Ft

A pulmonológiai betegségek felismerése és szakszerű ellátása minden gyakorló klinikus feladata, mint ezt a 2020 tavaszán tomboló koronavírus-járvány is mutatja.

 

Tüdőgyógyászok és intenzívesek mellett belgyógyászok, sebészek, neurológusok (tovább kellene sorolni szinte az összes szakmát) teljesítenek szolgálatot egy-egy koronavírus-fertőzöttek ellátására létrehozott osztályon. A koronavírus alsó légúti gyulladást, pneumoniát, legsúlyosabb esetben felnőttkori respirációs disztressz szindrómát okoz. Az idősebb, krónikus betegségekben szenvedők a legveszélyeztetettebbek: a dohányosok, krónikus tüdő- és szívbetegek, daganatos kórképben, immunhiányos állapotban megbetegedettek.

Az olvasó olyan pulmonológiai kézikönyvet tart kezében, mely a teljesség, az érthetőség és a korszerűség igényével készült. Ahol szükséges, a kórképek tárgyalása a molekuláris biológiai alapokkal indul. Az elmúlt 25 évben ez a kötet a negyedik, melyet a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinika vezető oktatói szerkesztettek. Tisztelettel ajánljuk minden gyakorló orvosnak, tüdőgyógyász és belgyógyász szakorvosjelölteknek és más szakmák minden érdeklődőjének, akik ismereteiket fel kívánják frissíteni nem csak a tüdőgyógyászat, hanem például az alvásmedicina, a nem-invazív lélegeztetés, a légzési rehabilitáció vagy a tüdőrák ellátásának területén.

 • Cím
  Pulmonológia
  Szerkesztő
  Losonczy György - Müller Veronika - Horváth Gábor - Tamási Lilla
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632267685
  Kiadási év
  2020