Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Vénás tromboembóliák - antikoaguláns terápia

Vénás tromboembóliák - antikoaguláns terápia
5 400 Ft

Négy év telt el az első kiadás megjelenése óta. A könyv sikeresnek bizonyult, amelynek biztos jele, hogy az első kiadás elfogyott, és a szakmai visszajelzések pozitívak. A négy év akár rövid időnek is tartható, mégis óriási változásokat hozott az antikoaguláns terápiában. A közel hét évtizedig uralkodó heparinok és kumarinok mellett komoly vetélytársak jelentek meg az új típusú, orális, direkt antikoagulánsok formájában.

 

Soha nem látott méretű klinikai vizsgálatok kezdődtek az új antikoagulánsokkal, amelyek kiterjedtek a vénás tromboembólia-profilaxisra ortopédsebészeti betegekben, az akut mélyvénatrombózis és akut, nem masszív pulmonális embólia kezelésére és a nem valvularis pitvarfibrillációban szenvedők embóliaprofilaxisára. A klinikai tanulmányokban több tízezer beteg összehasonlító vizsgálatát végezték el, melynek eredménye röviden is összefoglalható: az új antikoagulánsokkal elérhető eredmények semmivel sem rosszabbak a hagyományos antikoagulánsok hatásainál.

A második javított, bővített kiadás törekszik a könyv eredeti struktúrájának megőrzésére. A könyv fejezetei között olyan fontos klinikai témákat találunk, mint az akut vénás tromboembóliák, a szokatlan lokalizációjú trombózisok, a pitvarfibrilláció, a műbillentyűs betegek, a perifériás artériás érbetegek, a terhesség és a trombózis, a DIC, az antithrombotikus terápia vérzéses komplikációinak tárgyalása. Ugyanakkor részletesen bemutatja az elmúlt négy évben megjelent, az antikoaguláns terápiával összefüggő jelentős klinikai tanulmányok eredményeit és az azokból levonható következtetéseket.

Írásmódja egyszerű, olvasmányos, a mindennapi klinikai gyakorlat fontos részleteire koncentrál, s ezekben kíván segítséget nyújtani az olvasónak. Minden gyakorló orvos jól tudja, hogy a vénás és artériás tromboembóliáknak s azok antikoaguláns terápiájának számos nehézsége, buktatója van. A hiba fatális embóliákban vagy súlyos vérzésekben nyilvánul meg. Ezért az antikoaguláns terápia ismeretét nem nélkülözheti egyetlen gyakorló orvos sem.

A könyvet haszonnal olvashatják belgyógyászok, kardiológusok, neurológusok, műtétes szakmákban dolgozó és intenzív terápiás orvosok. Ismeretanyaga elengedhetetlen háziorvosok, szakorvosjelöltek, rezidensek számára is. 

 • Cím
  Vénás tromboembóliák - antikoaguláns terápia
  Szerző
  Boda Zoltán
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632264943
  Kiadási év
  2014