Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Építőipari német nyelvkönyv

Építőipari német nyelvkönyv
4 500 Ft

Építőipari német nyelvkönyvünk elsősorban abban nyújt segítséget, hogy a használója elsajátítsa az építőipar szókincsét, megértse a szakmai szituációkat, és megtanuljon azokra egyszerűen, lényegre törően reagálni.

A könyv fejezeteit egy építési folyamat szokásos lépései szerint rendeztük. A bevezetést és az építési folyamat bemutatását (szereplők, tervrajzok stb.) követően a technológiai sorrend szerint következnek az alapozásról, kőművesmunkákról, ácsmunkákról (állványozás, zsaluzás, szerkezetépítés, tetők), majd az olyan szakipari munkákról szóló fejezetek, melyek a célnyelvi területen már önálló építőipari szakmákhoz tartoznak (vakolás, szigetelés, ajtó- és ablakbeépítés, burkolás, szárazépítés, festés, mázolás, tapétázás). Az utolsó fejezetben az építési hibákhoz és a bontáshoz kapcsolódó szókinccsel, szituációkkal foglalkozunk.

Az egyes fejezetekben a tanulók megismerhetik az anyagok, szerszámok, szerkezetek, munkafolyamatok, technológiák idegen nyelvű megfelelőit. A fejezetek felváltva tartalmaznak rövid leírásokat, hétköznapi párbeszédeket, fordítási, valamint könnyen megoldható párosítási, sorrendbe állítási feladatokat. Ezek a változatos, az internet használatát is megkövetelő feladatok segítik a tudás megszerzését, az ismeretek gyakorlati alkalmazását. A könyv végén ABC-sorrendben kigyűjtöttük az ismeretlen szavakat és kifejezéseket, így kiadványunk tematikus szótárként is használható.

A könyv digitális verzióját hanganyaggal, valamint a feladatok megoldásával bővítettük. Színes, szakmailag pontos ábrái nagyíthatók.

Kinek ajánljuk?

 • Szakközépiskolák és szakgimnáziumok tanulói számára, akik építőipari szakmát tanulnak.
 • Szaktanároknak, akik nyitottak a digitális tartalmakkal támogatott tanításra, illetve a digitális tanári kézikönyv használatára.
 • Szakembereknek, illetve magán-építtetőknek, akiknek szakmai idegen nyelvi tudásra van szükségük.
 • TARTALOMJEGYZÉK
    1. Einführung
    2. Der Prozess der Bauinvestition
    3. Gründung, Feuchtigkeitsabdichtung
    4. Mauerwerke, Decken, Stürze
    5. Gerüstkonstruktionen
    6. Verschalungen
    7. Konstruktionsbau
    8. Treppen
    9. Die Zimmermannsarbeit
    10. Verputzarbeit, Wärmedämmung
    11. Türen, Fenster
    12. Beläge
    13. Gipskartonkonstruktionen
    14. Beschichten, Lackieren, Tapezieren
    15. Baufehler, Abbaukenntnisse
    16. Wörterverzeichnis
 • Cím
  Építőipari német nyelvkönyv
  Szerző
  Balogh Ágnes
  Kiadó
  Szega Books Kft.
  Kiadói kód
  GS-0-31
  ISBN
  9789639702585
  Kiadási év
  2018