Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Rövid kardiológia

Rövid kardiológia
4 200 Ft

A kötet az orvostanhallgatók, a rezidens orvosok és szakorvosjelöltek, valamint a szakorvosok körében is világszerte közkedvelt, mivel lényegre törően, érthetően, látványos illusztrációk segítségével foglalja össze a szakterülettel kapcsolatos legfontosabb ismereteket.

  • A könyv minden témát 2 oldalon keresztül tárgyal, a tömör magyarázó szövegek mellett pedig egyszerű és könnyen értelmezhető ábrák segítik a tanulási folyamatot.

    A kötet alkalmas oktatásra, egyéni tanulásra, vizsgára való felkészülésre is. Nemcsak az orvosi egyetem alatt, de azt követően is segíthet az ismeretanyag elsajátításában vagy felidézésében.

    Minden, amit a kardiovaszkuláris rendszerről tudni érdemes – röviden!

    A könyv röviden, tömören, érthetően foglalja össze a kardiovaszkuláris rendszerrel kapcsolatos ismereteket. Kitér a rendszer működését biztosító alapvető folyamatokra, a mindennapi klinikai gyakorlat szempontjából fontos eljárásokra és a terápiás lehetőségekre is. A legfontosabb alapismeretek – anatómia és szövettan, vér és testnedvek, biokémia, excitáció-kontrakció csatolás, alak és funkció, integráció és szabályozás, kóros eltérések, terápia, klinikai vizsgálatok – tárgyalását követően a kardiovaszkuláris rendszer általános jellemzőiről olvashatunk a könyv további fejezeteiben. A könnyebb megértés érdekében az egyes témákat klinikai esetek szemléltetik. A színes illusztrációk kiegészítik a szöveget és segítik a tanulási folyamatot.

    A „Rövid kardiológia” tökéletes választás, ha betekintést szeretnénk nyerni a kardiológiába, vagy szeretnénk feleleveníteni a szív- és érrendszerrel kapcsolatos ismereteinket. Ideális orvostanhallgatók számára, mivel a könyv megalkotásába a szerzők bevonták a hallgatókat is, de más egészségügyi területen tanulók és a kardiológiai osztályon dolgozó ápolószemélyzet számára is értékes segítséget jelenthet. Azok a vizsga előtt álló hallgatók is rendkívül hasznosnak fogják találni, akik egy hiteles, lényegre törő, klinikai szempontokat is figyelembe vevő összefoglalást szeretnének a kardiovaszkuláris rendszerről.

  • Cím
    Rövid kardiológia
    Szerző
    Philip I. Aaronson – Jeremy P. T. Ward – Michelle J. Connolly
    Kiadó
    Medicina Kiadó
    ISBN
    9789632267555
    Kiadási év
    2020