Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Vendégtéri értékesítés alapjai

Vendégtéri értékesítés alapjai
3 900 Ft

Cziráki Marietta és Molnár Kristóf első tankönyve, a GS-8-01 Vendégtéri értékesítés alapjai 2021 tavaszán készült el, tankönyvvé nyilvánítási eljárása szeptemberben lezárult. Szerzőink könyvük  tartalmát a 2020-as programtantervek, képzési és kimeneti követelmények, valamint oktatói és a vendéglátásban szerzett tapasztalataik alapján állították össze. Olyan kiadvány létrehozására törekedtek, amely szakmailag pontos, korszerű, és az ismereteket a megcélzott tanulói korosztály számára is befogadható formában tartalmazza.

Tartalom

  1. Milyen lesz a munkahelyem?
  2. Mi minden található az értékesítőtérben?
  3. Hogyan végezhetjük a munkánkat biztonságosan?
  4. Milyen elvárásoknak kell megfelelnünk?
  5. Hogyan viselkedjünk a munkahelyünkön?
  6. Hogyan alakul egy napunk?
  7. Sikerült italt választani?
  8. Sikerült ételt választani?
  9. Miből áll az alapvizsga? (Digitális extra fejezet)
  • TARTALOMJEGYZÉK
      1. Milyen lesz a munkahelyem?
        1.1. A vendéglátás jelentősége
        1.2. A szakma változása, trendek
          1.2.1. A múlt
          1.2.2. A jelen
          1.2.3. A jövő
        1.3. Az üzlettípusok rövid bemutatása
      2. Mi minden található az értékesítőtérben?
        2.1. Az első benyomások
        2.2. A legfontosabb helyiségek
        2.3. Az értékesítőtér kialakítása
        2.4. A legfontosabb berendezések
          2.4.1. Asztalok és székek
          2.4.2. Pultok és pultrendszerek
        2.5. A legfontosabb vendégtéri gépek
        2.6. A legfontosabb szakmai kifejezések
      3. Hogyan végezhetjük a munkánkat biztonságosan?
        3.1. Miért fontos a biztonságos munkavégzés?
        3.2. Mi a munkabaleset?
          3.2.1. Mi a különbség a munkabaleset és az üzemi baleset között?
          3.2.2. Melyek a munkáltató és a munkavállaló kötelezettségei a megelőzés érdekében?
        3.3. Baleseti források, a balesetmegelőzés szabályai
          3.3.1. Tűz használata a vendégtérben
          3.3.2. Egyéb baleseti források és óvintézkedések
      4. Milyen elvárásoknak kell megfelelnünk?
        4.1. Milyen az ideális munkaerő?
        4.2. Melyek a fizikai elvárások?
        4.3. Melyek a pszichológiai elvárások?
        4.4. Melyek a szakmai elvárások?
        4.5. Milyen a megfelelő megjelenés?
        4.6. Milyen a megfelelő munkaruha?
          4.6.1. Cipő
          4.6.2. Szoknya vagy nadrág
          4.6.3. Kötény
          4.6.4. Ing vagy blúz
          4.6.5. Ékszerek
          4.6.6. Személyes felszerelés
      5. Hogyan viselkedjünk a munkahelyünkön?
        5.1. Mit is jelent pontosan a kommunikáció?
        5.2. Kommunikáció a vendégekkel
          5.2.1. Az érkezés pillanatai
          5.2.2. A vendégek nem verbális jelzései
          5.2.3. Hogyan bánjunk a vendégekkel?
          5.2.4. Helyes viselkedés a vendégtérben
          5.2.5. Elköszönés a vendégektől
          5.2.6. Kommunikáció telefonon
        5.3. Kommunikáció a kollégákkal
      6. Hogyan alakul egy napunk?
          6.1.1. A munkakör
          6.1.2. A munkarend
        6.2. A munkavégzés típusai
        6.3. Napi teendők
          6.3.1. Érkezés a munkahelyre
          6.3.2. Nyitás előtti műveletek, felkészülés a szervizre
          6.3.3. Nyitvatartás alatti feladatok
          6.3.4. Zárás utáni műveletek
      7. Sikerült italt választani?
        7.1. Az itallap
        7.2. Az italokról általában
        7.3. Az italok csoportosítása
          7.3.1. Alkoholmentes italok
          7.3.2. Alkoholtartalmú italok
        7.4. Poharak
        7.5. Az italfelszolgáláshoz szükséges egyéb eszközök
        7.6. Az italfelszolgálás módja
          7.6.1. Ásványvíz-felszolgálás
          7.6.2. Kávé és egyéb meleg ital felszolgálása
          7.6.3. Koktélkészítés és felszolgálás
      8. Sikerült ételt választani?
        8.1. Választékközlő eszközök
          8.1.1. A leggyakoribb választékközlő eszközök
          8.1.2. Digitális választékközlő eszközök
          8.1.3. Az étlap felépítése
        8.2. Az ételek felszolgálásának általános szabályai
          8.2.1. A tányérszerviz
          8.2.2. A felszolgálókendő (hangedli) használata
          8.2.3. Előkészületek
          8.2.4. A teríték részei, eszközei
          8.2.5. Az alapterítések fajtái
          8.2.6. Az asztalok és az étterem felkészítése
          8.2.7. Átterítés
        8.3. Munkavégzés a vendégtérben
        8.3.1 Nyitás előtt
          8.3.2. Nyitás után
        8.4. Asztalnál végzendő műveletek
          8.4.1. Salátakeverés a vendégtérben
          8.4.2. Flambírozás a vendégtérben
      9. Miből áll az alapvizsga? -Digitális extra fejezet
  • Cím
    Vendégtéri értékesítés alapjai
    Szerző
    Cziráki Marietta - Molnár Kristóf
    Kiadó
    Szega Books Kft.
    Kiadói kód
    GS-8-01
    ISBN
    9786155720451
    Kiadási év
    2021