Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Értékpapír-piacok gyakorlati ismeretei

Értékpapír-piacok gyakorlati ismeretei
3 800 Ft

Az I. rész bevezeti, hogy napjaink befektetési környezete milyen hatással bír a magán- és intézményi befektetők döntéseire, a befektetési szolgáltatók működésére, valamint a tőzsdei kereskedésre.

 

A II. részben a tételes értékpapír-jog keretein belül az egyes értékpapírok kibocsátásával és forgalmazásával kapcsolatos ismeretek összegző leírása és szemléltetése olvasható. A III. rész célja, hogy bemutassa a tőzsdére kerülés és a tőzsdei forgalmazás mikéntjét, utalva a vonatkozó tőzsdei szabályzatokra és ezek alkalmazására.


A jegyzet IV. része betekintést nyújt a befektetés-elemzés alkalmazott módszertanába, külön vizsgálva a kötvények és a részvények tartását. A befektetéseken elért hozam értékeléséhez mind az egyszerűbb hozamszámítási, mind az összetettebb opciós modellekre épülő stratégiák kiemelésre kerültek.

 

Az egyes fejezetek végén szereplő ajánlott szakirodalom segítséget nyújt ahhoz, hogy az olvasó megfelelő tájékozottságra tegyen szert az értékpapír-piacok ismeretanyagában, egyúttal érzékeltetve azt is, hogy a jegyzet a teljesség igénye nélkül mintegy betekintést nyújt az értékpapír-alapú befektetések területére. Ugyancsak az egyes fejezetek végén megadott kérdések lehetővé teszik a tananyag elsajátítója számára, hogy ismereteit, azok tartalmát, részletességét, saját maga ellenőrizze. A jegyzetben szereplő ábrák, táblázatok és példák segítik az olvasót a tárgyalt ismeretanyag jobb megértésében.

  • Cím
    Értékpapír-piacok gyakorlati ismeretei
    Szerző
    Dr. Sági Judit
    Kiadó
    Saldo
    ISBN
    9786383237
    Kiadási év
    2010