Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Egészségügyi német nyelvkönyv

Egészségügyi német nyelvkönyv
5 600 Ft

Korábbi Egészségügyi német nyelvkönyvünk 2023-ban átdolgozott és javított kiadása.

Elődjéhez hasonlóan az alapvető egészségügyi szókincs megszerzésében, a szakmai szituációk megértésében és a hatékony kommunikáció elsajátításában segít. Nyelvi szintje B1-B2.

Bevezető fejezetei a testrészekkel, szervrendszerekkel, szervekkel foglalkoznak, majd az egyén általános egészségügyi állapotát tárgyaló fejezet következik (egészséges életmód, táplálkozás, mozgás, függőségek). Ezt követi az egészségügy különböző színtereinek bemutatása (orvosi rendelő, kórházi kezelés, szűrővizsgálatok és széles rétegeket érintő betegségek). Az egyes egészségügyi szakmák szókincsére kiemelt figyelmet fordít a kiadvány. Azok forgathatják haszonnal, akik ápolónak, gyermekápolónak, mentőápolónak, szülésznőnek, fogászati asszisztensnek vagy idősgondozónak készülnek. A szakmák bemutatása után gyógyszerismereti fejezetek következnek: a hagyományos, illetve alternatív gyógyászatban használt legfontosabb készítményeket is említik. A könyv végén két kiegészítő fejezet található, melyek a tanulás során bármikor használhatók. Az egyikben plusz gyakorlatok találhatók, a másikban pedig nyelvtani gyakorlófeladatok. A kiadvány egészségügyi szótárral zárul.

A könyv a nyelvtanulók munkájára, a nyelvgyakorlásra helyezi a hangsúlyt. A fejezetek „ráhangoló” feladatokkal kezdődnek, melyek segítségével aktívvá tehető a már meglévő alapszókincs. Ezután rövid szókincsbővítő szövegek és párbeszédek következnek, melyek mindegyikéhez feladatok kapcsolódnak. A fejezetek végén található zárófeladatokkal ellenőrizhető a megszerzett nyelvtudás. A könyv digitális verzióját hanganyaggal, a feladatok megoldásaival, valamint hasznos „Redemittel im Kasten” kiegészítésekkel bővítettük. bővítettük.

Kinek ajánljuk?

 • Szakközépiskolák és szakgimnáziumok tanulói számára, akik egészségügyi szakmát tanulnak.
 • Szaktanároknak, akik nyitottak a digitális tartalmakkal támogatott tanításra.
 • Szakembereknek (ápolóknak, gyermekápolóknak, mentőápolóknak, szülésznőknek, fogászati asszisztenseknek, idősgondozóknak), akiknek szakmai idegen nyelvi tudásra, vagy nyelvtudásuk felfrissítésére van szükségük.
 • Cím
  Egészségügyi német nyelvkönyv
  Szerző
  Balogh Ágnes
  Kiadó
  Szega Books Kft.
  Kiadói kód
  GS-0-37
  ISBN
  9789639702851
  Kiadási év
  2023