Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Bau im Fokus

Bau im Fokus
4 500 Ft

Az idegen nyelvű kommunikáció nem csak a külföldi tartózkodások során, hanem hazánkban is egyre fontosabb az élet minden területén. Nincs ez másképp az építőiparban sem. A tankönyv célja, hogy segítséget nyújtson a német nyelvű szakmai fogalmak, kifejezések elsajátításához, illetve az építőiparban jellemző kommunikációs formák német nyelvű alkalmazásához.
Az egyes fejezeteken belül különböző típusú és nehézségű feladatokba építve ismertetjük az épületszerkezetek, a technológiai folyamatok, az építőanyagok, eszközök, szerszámok német megnevezéseit. Ezzel párhuzamosan mutatjuk be az egyes munkafolyamatoknál gyakran előforduló kérdéstípusok, válaszok, munkautasítások német nyelvű alkalmazásait.

A feladatok többségében az építőiparban elterjedt kommunikációs szituációk jelennek meg, legyen szó építési anyagok rendeléséről, elvégzendő feladatok rövid ismertetésről vagy az építési folyamatok közben elforduló egyszerű párbeszédekről. A tankönyvben szereplő párbeszédek a mindennapi építési gyakorlatból vett példák. Külön hangsúlyt kapott a tankönyvben az e-mailekben történő német nyelvű kommunikáció.

A tanulást segítendő minden újonnan megjelenő szakmai kifejezést közvetlenül az adott feladatnál összegyűjtve és szövegdobozokba rendezve is feltüntettünk. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a különböző szakmai kifejezéseknek a német építőipari gyakorlatban legelterjedtebb, egyértelmű formáját mutassuk be.
Nyomtatott könyvünkhöz 1 éves online hozzáférés is jár! Ha regisztráljuk a borító belső oldalán található kódot a szega.hu weboldalon, olvashatjuk a kiadványt okostelefonon és tableten, meghallgathatjuk
a hanganyagát, és megnézhetjük a feladatok megoldásait! Sőt, a könyv így oktatástámogató rendszerekbe (pl. Google Classroom, Moodle, Ilias stb.) is beilleszthető.

Sikeres tanulást kívánnak a szerzők és a kiadó!

 • TARTALOMJEGYZÉK
  Előszó / Einführung
    1. Die gebaute Umwelt
    2. Baukonstruktionen und Baustoffe
    3. Das Bauprojekt
    4. Die Baustelle
    5. Messung und Absteckung
    6. Gründungen und Abdichtung
    7. Mauerwerksbau
    8. Gerüste
    9. Schalungen
    10. Stahlbetonbauteilen
    11. Dachbau
    12. Türen und Fenster
    13. Wärmedämmung
    14. Verputzarbeiten
    15. Trockenbau
    16. Boden- und Wandbeläge
    17. Malen und lackieren
    18. Baumängel
  Wörterverzeichnis
  Literaturverzeichnis
  Inhaltsverzeichnis
 • Cím
  Bau im Fokus
  Szerző
  Balogh Ágnes - Bársony István
  Kiadó
  Szega Books Kft.
  Kiadói kód
  GS-0-53
  ISBN
  9786155720789
  Kiadási év
  2023