Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Krónikus vesebetegek étrendje és életmódja (3. kiadás)

Krónikus vesebetegek étrendje és életmódja (3. kiadás)
1 920 Ft

Diétáskönyvünk 2013-as kiadása óta hét év telt el. A „vesebeteg-diéta” alapelvei, fő előírásai ez alatt nem változtak, de új hangsúlyok, szempontok merültek fel, új étel- és italféleségek, táplálkozási szokások jelentek meg. Időszerűvé vált tehát a tartalom átdolgozása.

 • Az elmúlt hét év tapasztalatai alapján gyakorlati tanácsainkat, a diéta mindennapi kivitelének fortélyait is kibővítettük, figyelembe véve a „rohanó kor” táplálkozási szokásait is. Tettük mindezt azért, hogy megfeleljünk az előző kiadvány ajánlásában szereplő célnak: ahhoz kívánunk segítséget adni, hogy az olvasó – Ön is például, aki éppen kezében tartja ezt a könyvet – a gyógyító beteg-orvos-nővér-dietetikus csapat első számú, tudatos tagjává váljon, akin a legtöbb: a végrehajtás múlik. Tudja, miért kell pontosan megjelennie a vesegondozóban, miért kéri Öntől a nefrológus a pontos vizeletgyűjtést, miért kéri dializált vagy vesetranszplantált betegétől is a dietetikus a napi étkezések feljegyzését és a tápanyagtáblázat használatát, a tápanyagok válogatását, s miért kérdezi a gondozó asszisztense, hogy szedi-e rendszeresen a gyógyszerét.

  S hogy mi a jó együttműködés, az előírtak betartásának haszna? Az, ami minden, a vesebetegek táplálását elemző vizsgálatban kiderült: a veseműködés romlásának üteme, a művese-időszak elérésének ideje a jól együttműködő, az étrendi és gyógyszeres előírásokat betartó betegekben lényegesen, az együtt nem működő betegekhez képest 40%-kal is lassítható volt, s ez a gyakorlatban művesekezelés nélkül, jó közérzettel és erőnléttel élhető hosszú évekre fordítható le.

  Fiatal- és középkorú betegeknek ez az értékes idő egyéni és családi céljaik megvalósításának évtizedes lehetőségét, a dialíziskezelésbe történő sima átmenetet, idős betegek számára akár a művesekezelést igénylő állapot elkerülését is jelentheti.

  Könyvünket a dializált és vesetranszplantált betegek számára további tanácsokkal, a napi étkezés gyakorlati példáival, elemzéssel bővítettük, ezzel kívántunk segítséget adni az együttműködéshez, a dializált állapot tudatos uralásához. Könyvünk sorai közül talán a szerzők és minden vesebeteget gondozó munkatárs őszinte reménye is kiolvasható: sikerüljön ez Önnek is!

 • Cím
  Krónikus vesebetegek étrendje és életmódja (3. kiadás)
  Alcím
  Útmutató az állapot megértéséhez és otthoni kezeléséhez
  Szerző
  Papp Rita - Zakar Gábor - Oláhné Bordi Edit
  Kiadó
  Medicina Kiadó
  ISBN
  9789632267524
  Kiadási év
  2020