Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Megoldásközpontú coaching gyermekekkel és fiatalokkal

Megoldásközpontú coaching gyermekekkel és fiatalokkal
6 900 Ft
 • A megoldásközpontú coaching elméleti háttere és gyakorlati módszertana iskolás gyermekek, serdülők, tinédzserek, fiatalok korcsoportjára kidolgozva. Gyakorlatias és célratörő technikák, tudásanyag - középpontban a megoldások.

  A brief módszer egy önálló modell: képessé teszi a fiatal klienseket arra, hogy rövid idő alatt megtalálják saját megoldásaikat, összpontosítsanak az elérni kívánt célokra, kevésbé fókuszálva az őket terhelő probléma részleteire.
   
  A leírt technikák a hétköznapi szituációkban is alkalmazhatók → pl. az iskolai tanórákon, otthoni beszélgetésekben éppúgy, mint szakemberként a coachingüléseken, terápiában, tanácsadás során. Számos praktikus, zsargonmentes esetpélda, melyek a szerzők különböző coachingüléseiről származnak.

  A klasszikus coachingülésekre és a valós idejű szituációkra vonatkoznak a leírt módszerek, ám a megoldásközpontú brief coaching további kommunikációs formák esetében is alkalmazható, pl. e-mailben, telefonon vagy Skype-on.

  ​A könyv célcsoportjai:

  ► Coachok, gyermek- és családterapeuták, tanácsadók 
  ► Tanárok, pedagógusok, mentorok
  ► Szociális munkások, gyermekvédelmi szakemberek
  ► Szülők, nevelőszülők, egyéb gondozók

  + Letölthető online segédanyagok: listák, skálák, űrlapok, coachingkártyák, elmetérkép, bizonyítványok stb.

  A szóbeli kommunikációs eszközök egyéb alternatívái: képek értelmezése, fizikai aktivitás, a feltárás és önkifejezés további formái. Ezekkel a coachingülések, egyéb tanácsadói, nevelési helyzetek megoldásának hatékonysága tovább emelhető. Egyes gyermekek, serdülők, tinédzserek számára nehéz helyzet a beszélgetés, különösen ha partnerük felnőtt, szakember vagy a családi és baráti körön kívül eső személy. Mások csak rövid ideig képesek összpontosítani, ezért a beszélgetés számukra unalmassá vagy nehézkessé válik. Vannak, akik az átlagosnál több energiával rendelkeznek, így a kommunikáció alternatív formái segíthetnek nekik a koncentrációban. 

 • Cím
  Megoldásközpontú coaching gyermekekkel és fiatalokkal
  Alcím
  A brief megközelítés
  Szerző
  Harvey Ratner - Denise Yusuf
  Kiadó
  Z-Press Kiadó
  ISBN
  9789639493810
  Kiadási év
  2015