Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Építőipari angol nyelvkönyv

Építőipari angol nyelvkönyv
4 500 Ft

Építőipari angol nyelvkönyvünk elsősorban abban nyújt segítséget, hogy a használója elsajátítsa az építőipar szókincsét, megértse a szakmai szituációkat, és megtanuljon azokra egyszerűen, lényegre törően reagálni.

A könyv fejezeteit egy építési folyamat szokásos lépései szerint rendeztük. A bevezetést és az építési folyamat bemutatását (szereplők, tervrajzok stb.) követően a technológiai sorrend szerint következnek az alapozásról, kőművesmunkákról, ácsmunkákról (állványozás, zsaluzás, szerkezetépítés, tetők), majd az olyan szakipari munkákról szóló fejezetek, melyek a célnyelvi területen már önálló építőipari szakmákhoz tartoznak (vakolás, szigetelés, ajtó- és ablakbeépítés, burkolás, szárazépítés, festés, mázolás, tapétázás). Az utolsó fejezetben az építési hibákhoz és a bontáshoz kapcsolódó szókinccsel, szituációkkal foglalkozunk.

Az egyes fejezetekben a tanulók megismerhetik az anyagok, szerszámok, szerkezetek, munkafolyamatok, technológiák idegen nyelvű megfelelőit. A fejezetek felváltva tartalmaznak rövid leírásokat, hétköznapi párbeszédeket, fordítási, valamint könnyen megoldható párosítási, sorrendbe állítási feladatokat. Ezek a változatos, az internet használatát is megkövetelő feladatok segítik a tudás megszerzését, az ismeretek gyakorlati alkalmazását. A könyv végén ABC-sorrendben kigyűjtöttük az ismeretlen szavakat és kifejezéseket, így kiadványunk tematikus szótárként is használható.

A könyv digitális verzióját hanganyaggal, valamint a feladatok megoldásával bővítettük. Színes, szakmailag pontos ábrái nagyíthatók.

Kinek ajánljuk?

  • Szakközépiskolák és szakgimnáziumok tanulói számára, akik építőipari szakmát tanulnak.
  • Szaktanároknak, akik nyitottak a digitális tartalmakkal támogatott tanításra, illetve a digitális tanári kézikönyv használatára.
  • Szakembereknek, illetve magán-építtetőknek, akiknek szakmai idegen nyelvi tudásra van szükségük.
  • TARTALOMJEGYZÉK
      1. Introduction
      2. A building project
      3. Foundation, damp control
      4. Masonry work, slabs, lintel
      5. Scaffolds
      6. Formworks
      7. Structural engineering
      8. Stairs
      9. Carpentry work
      10. Plasterwork, thermal insulation
      11. Doors and windows
      12. Covers
      13. Plasterboard structures
      14. Painting, varnishing, wallpapering
      15. Construction faults, demolition
      16. Vocabulary English – Hungarian
      17. Vocabulary Hungarian – English
  • Cím
    Építőipari angol nyelvkönyv
    Szerző
    Bognárné Tóth Réka - Oláh Ágnes
    Kiadó
    Szega Books Kft.
    Kiadói kód
    GS-0-33
    ISBN
    97896039702592
    Kiadási év
    2018