Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Infektológia

Infektológia
12 400 Ft

Az infektológia tárgyköre az elmúlt évtizedekben óriási mértékben kiszélesedett, és magába foglalja az összes, mikroba által okozott megbetegedést.

 

Európában háttérbe szorultak a „klasszikus” fertőző betegségek, és előtérbe kerültek a nozokomiális infekciók, az antibiotikum-rezisztencia problémaköre és a csökkent immunitású, illetve krónikus betegségekben szenvedők infekciói. A mikrobiológiai diagnosztika fejlődése újabb lehetőséget teremt a terápia számára is.

Szeretnénk, ha a 2009-ben kiadott Infektológia tankönyv új kiadásában ez a hangsúlyeltolódás érvényesülne. Célunk, hogy kifejezetten gyakorlatorientált, gyors áttekintést adó könyv szülessen, amelyben megtalálhatók a klinikai szakágak legfontosabb infekciói. Kiemelten foglalkozunk a mikrobiológiai vizsgálatok eredményeinek interpretálásával, a diagnosztikus kritériumokkal és az antimikrobás kezelés lehetőségeivel. Reményeink szerint a kötet nemcsak az orvostanhallgatók számára lesz megkerülhetetlen, hanem az orvoskollégák is hasznos információkat találnak benne.

Ludwig Endre

  • Cím
    Infektológia
    Szerkesztő
    Ludwig Endre
    Kiadó
    Medicina Könyvkiadó
    ISBN
    9789632267692
    Kiadási év
    2020