Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


A motiváció feltérképezése a coachingban

A motiváció feltérképezése a coachingban
7 900 Ft
 • Ez a kötet gyakorlati útmutatóként szolgál ahhoz, hogy megértsük, miként függ össze a motiváció, az egyéni fejlesztés és a karrierfejlesztés, illetve hogyan egészíti ki egymást a Motivációs Térkép és a coaching. Megmutatja, miként gyorsítja fel a jól megkomponált coachingfolyamatot a Motivációs Térkép használata, illetve rávilágít arra is, miként segíti a mélyebb megértést és a célok megvalósítását ez az eszköz. A coachingfolyamatban az ügyfélnek nemcsak saját problémáit kell jobban, mélyebben megértenie, de motiválttá is kell válnia. A coaching segítségével el kell érnie, hogy akarjon tenni céljai megvalósulásáért.

  Megérteni valamit talán könnyű, ám megteremteni a megvalósításhoz szükséges energiát, megcselekedni, kitartóan végigvinni a tervet már nem olyan egyszerű. Pontosan ez az a terület, ahol a coaching és a Térkép használata szoros összefüggésben van, ahol ez az eszköz megsokszorozhatja a folyamat hatását. Ezzel az egyedi megközelítéssel a coach sokkal könnyebben és gyorsabban vezetheti el ügyfelét – a világ bármely részén – az adott probléma gyökeréhez, így célirányosabban tervezhetik meg az utat a megoldásig.

  Ez a könyv tehát abban segít, hogy a coach jobb coach legyen. Abban segít, hogy a személyes elköteleződést hangsúlyozva, a coach a coachingfolyamaton keresztül, tanulás útján, hozzásegítse ügyfeleit ahhoz, hogy elérhessék saját kitűzött céljaikat. Legyünk mi magunk az a változás, amit másokban szeretnénk látni. Ha egy coach nem tanul, személyisége nem fejlődik, vajon hogyan akar másokat coacholni? Lehet, hogy minden technikát tud és minden coachingeszköze megvan, az emberek azonban hamar kiszúrják azokat, akik számukra nem hitelesek, és akik elvesztették lelkesedésüket az önfejlesztés terén. Ez a könyv azért is született, hogy az önfejlesztést úgyszintén segítse, más szóval lehetőséget teremtsen az öncoacholásra is.

  Kinek szól a könyv?

  A könyv elsődleges célcsoportja a professzionális coachok, szervezetfejlesztők és vezetők köre, a könyv célja pedig e célcsoport készségeinek fejlesztése és tudásuk gyarapítása, valójában azt kell mondanunk, hogy a coachingfolyamat minden élethelyzetben és az élet minden területén, mindenkinek hasznos lehet. A coaching tulajdonképpen egy haladó interperszonális készség, melynek fejlesztése sokkal népszerűbbé teheti az embert a munkahelyen, a családi körben és a barátok, ismerősök között is.

  Mindamellett, hogy a könyvből megismerheti a különböző a motivációs hajtóerőket, szélesebb rálátás kap ezekre és gyakorlati működésükre, számos coachinggyakorlattal és esettanulmánnyal is gazdagodhat.  

  Tartalom

     1. Coachingkérdések
     2. Coaching a jobb teljesítményért
     3. A Pareto-elv, a teljesítmény és a Motivációs Térkép
     4. Coaching, NLP és a Motivációs Térkép
     5. Áttörni a siker két akadályán: idő és pénz
     6. Áttörni a siker harmadik akadályán: emberek
     7. A coaching, a Térkép és az értékek átírása
     8. Karriercoaching

  A könyv vásárlói számára Motivációs Térkép!

  A könyv vásárlói számára a szerzők felajánlották a lehetőséget saját Motivációs Térképük elkészítésére. Kitöltés után (mely magyar nyelven megtehető) az olvasó megkapja a teljes, 15 oldalas riportot (angol nyelven), saját Motivációs Térképével (angol nyelven), amely megmutatja, mi motiválja őt a munkában, milyen sorrendben vannak motivátorai, és azok mennyire erősek vagy éppen erősítendőek. Röviddel ezután kap egy egyoldalas összegzést is. Ez a coachingriport, ami nem mindenkinek elérhető. Ez nemcsak azt mutatja meg, hogy mi az ember legfőbb hajtóereje a munkában, de azt is, hogy jelenleg hogy érzi magát a munkahelyen, vagy az adott helyzetben és milyen szinten vannak ezek a motivátorok, kielégítőek-e vagy sem. Ez az eszköz teljesen új nézőpontba helyezheti az életünkben felmerülő kérdéseket és problémákat. Az online teszt kitöltéséhez szükséges információkat a könyvben találja meg az Olvasó! 

 • Cím
  A motiváció feltérképezése a coachingban
  Szerző
  James Sale - Bevis Moynan
  Kiadó
  Z-Press Kiadó
  ISBN
  9789639493964
  Kiadási év
  2019