Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Fogászat (2. kiadás)

Fogászat (2. kiadás)
4 800 Ft

Ebben az új tankönyvben a fogorvoslás és az általános orvosi ismeretek kapcsolatának fontosságát is szeretnék hangsúlyozni a szerzők.

 

A Medicina Kiadó gondozásában jelent meg az első, szegedi általános orvostanhallgatók számára írt tankönyv Tóth Károly szerkesztésében, 1981-ben. Ezt követte egy másik, Fazekas András által szerkesztett tankönyv, 2004-ben. Az újabb átdolgozást az ismeretek bővülése indokolta.

Az utóbbi években számos tanulmány jelent meg többek között a fogágybetegség és a diabetesz, a koraszülés vagy a kardiovaszkuláris betegségek kapcsolatáról. A tumorterápiában vagy az osteoporosisban alkalmazott bisphosphonat készítményeknek igen fontos fogászati, szájsebészeti vonatkozására is fel kell hívjuk az orvostanhallgatók figyelmét. A kórházi osztályokon az ápolás része kell legyen a betegek szájhigiéniájának fenntartása, ami természetesen az ápoló személyzet feladata, de ennek felügyelete az orvosokra tartozik. Tovább lehetne sorolni a kapcsolatokat, de ezek a könyv olvasása és tanulása közben nyilvánvalóak lesznek.

A könyv az előző kiadáshoz képest kibővült, a képanyagot is frissítettük. Reméljük, hogy az előző kiadásokhoz hasonlóan ez a könyv is elnyeri olvasói és használói tetszését.

  • Cím
    Fogászat (2. kiadás)
    Szerkesztő
    Radnai Márta - Fazekas András
    Kiadó
    Medicina Könyvkiadó
    ISBN
    9789632267357
    Kiadási év
    2019