Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Teamcoaching rendszerszemlélettel

Teamcoaching rendszerszemlélettel
9 900 Ft

A szervezetek akkor a legeredményesebbek, ha a sikerért felelős csapatok összehangoltan, dinamikus kapcsolatban dolgoznak a szervezet többi részével. A szervezet vezetői számára a csapatcoaching vagy a vezetői csapatok fejlesztése, a coaching gyakorlatának és technikáinak ismerete kiemelten fontos a legjobb eredmény létrehozásához. Peter Hawkins könyve ehhez kínál egy minden részletre kiterjedő térképet, elmagyarázza a bármilyen típusú szervezet esetében alkalmazható, a nemzetközi és virtuális csapatok, a közvetlen döntéshozók és a cégek elnökségi testületének, a projekt- és ügyfelekért felelős csapatainak fejlesztéséhez szükséges kulcsfontosságú, praktikus eszközöket és technikákat.

A könyv negyedik, teljes egészében átdolgozott kiadása új anyaggal bővült az agilis csapatmunka és a mesterséges intelligencia területén, valamint megtanítja a csapatok vezetőit a saját csapataikat coacholni. Esettanulmányokat közöl és bepillantást enged sok sikeres szervezet gyakorlatába, tanácsot ad a legjobb csapatcoach kiválasztásához, segít a csapatközpontú kultúra létrehozásában és a gyakori hibák elkerülésében. Felsővezetők és coachok nélkülözhetetlen forrása.

  • MIT TALÁLUNK A KÖNYVBEN?

    • A csapatok változó kihívásainak részletes leírását, kifejtését. Megtudhatjuk mi a különbség az eredményes csapatok, a kiváló teljesítményt nyújtó csapatok és a kiváló értéket teremtő, transzformációt megvalósító csapatok között.
    • Peter Hawkins részletesen bemutatja a sikeres csapat mindennapi gyakorlatára vonatkozó „öt diszciplína” modelljét.
    • A szerző világossá teszi a teamcoaching körüli terminológiát, így megtudhatjuk, mit nevezünk pontosan csapatcoachingnak, és a következő területek is pontos definíciót kapnak, tisztázva az esetleges kavarodásokat: csoportcoaching, csapatfejlesztés, csapatépítés, folyamat-tanácsadás, a csapat közös munkájának facilitálása, csapatcoaching, vezetői csapatok coachingja, vezetői csapatok transzformációt eredményező coachingja, rendszerszemléletű csapatcoaching.
    • A szerző részletesen bemutatja a coachingkapcsolat folyamatának modelljét, a csapatcoach szerepét, a rendszerszemléletű csapatcoachingot; megismerhetjük hogyan is néz ki a különböző típusú (projekt-, innovációs és ügyfélkapcsolati) csapatok coachingja; bepillantást nyerünk a virtuális csapatok coachingjába és az online térben végzett coachingba.
    • A rendszerszemléletű csapatcoaching következő szakaszában megismerhetjük, hogy mi van a kiváló teljesítményű csapaton túl; hogyan hozzunk létre csapatokra épülő kultúrát; milyen a csapatok kapcsolatának, a csapatok változó hálózatának, valamint a partnerségek, startupok és kisvállalkozások hálózatainak coachingja.
    • A szerző részletesen kitér a rendszerszemléletű csapatcoaching ökológiai dimenzióira, továbbá a megosztott vezetés létrehozására, a csapat tagjainak kiválasztására, fejlesztésére és coachingjára.
    • Megtudhajuk mikor érdemes külső coachot alkalmazni, és mikor érdemes a coachingot a csapat tagjai közül választott coachcsal végezni. Választ találunk arra is, hogyan érdemes megtalálni, kiválasztani és dolgozni egy csapatcoachcsal.
    • A csapatcoachcsá válás fejlődési folyamatát is felfedezhetjük a könyvben, mint ahogy a csapatcoaching szupervíziójának különböző kontextusait is, valamint a csapatcoaching szupervíziójának hatlépéses modelljét.
    • A könyv utolsó részében a szerző többféle megközelítést, módszert, eszközt és technikát mutat be. Találhatunk itt pl. a pszichológiai biztonságra vonatkozó kérdőívet, a kiváló értéket teremtő csapatok működését felmérő kérdőívet, a leíró elemzés folyamatának összefoglalását stb.
    • A könyv végén a csapatcoachokban felmerülő alapvető dilemmákat és kérdéseket tisztázza a szerző, javaslatokat tesz a jövőbeni lépésekre, továbbá a rendszerszemléletű csapatcoachingról tett „egymondatos” állításai, illetve a szó- és kifejezésjegyzék összefoglalják a legfontosabbakat.

     

    KINEK SZÓL A KÖNYV?

    • teamcoachoknak;
    • mindazoknak, akik vezetőfejlesztéssel vagy szervezetfejlesztési tanácsadással foglalkoznak;
    • csapatok vezetőinek (legyen az akár felsővezetői vagy középvezetők csapata, akár projekt- vagy innovációs csapat);
    • felsővezetőknek, akik saját csapataikat coacholják.
  • Cím
    Teamcoaching rendszerszemlélettel
    Alcím
    Transzformációt eredményező kollektív vezetői képességek fejlesztése
    Szerző
    Peter Hawkins
    Kiadó
    Z-Press Kiadó
    ISBN
    9786156167088
    Kiadási év
    2022