Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Gyermeknefrológia

Gyermeknefrológia
12 800 Ft

Átfogó, a vese és a húgyutak betegségeit a klinikai gyakorlat szempontjából bemutató könyvet nem csupán a gyermekekkel, hanem a felnőttekkel foglalkozó nefrológusoknak is ajánljuk. Annál is inkább, mert a felnőttkori vesebetegségek egy része a gyermekkorban gyökeredzik.

 • Az első fejezetekből megismerhetjük a vese anatómiáját, morfológiai és funkcionális fejlődését. Nagy hangsúlyt kapott a könyvben a vese élettani szerepe, a veseműködés diagnosztikája. A korszerű képalkotó eszközökkel és laboratóriumi módszerekkel már méhen belül kimutatható a vese és a húgyutak fejlődési zavara. Bár ezeknek még nem lehet mindegyikét orvosolni, de képet kapunk a beavatkozási lehetőségekről.

  Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően egyre több éretlen koraszülött marad életben. Ez örvendetes ugyan, azonban számos klinikai vonzata van. Közülük a leggyakoribbakat és a lehetséges kezelési módokat bőséges irodalmi hivatkozással alátámasztva ismerhetjük meg.

  A könyv összefoglalja mindazokat az akut és krónikus betegségeket, amelyek befolyásolják a vesefunkciót, a vérnyomást, a folyadék- és elektrolit-háztartást, illetve a szisztémás betegségekhez kapcsolódó vesekárosodást.

  A tizenhat fejezetből álló könyv elméleti és gyakorlati tudnivalókat egyaránt tartalmaz, a megértést mintegy háromszáz ábra segíti.

 • Cím
  Gyermeknefrológia
  Szerkesztő
  Tulassay Tivadar – Szabó Attila
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632268002
  Kiadási év
  2021