Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Bizonyítékokon alapuló állapotspecifikus gyógymasszázs

Bizonyítékokon alapuló állapotspecifikus gyógymasszázs

A könyv leendő és már gyakorlatban dolgozó szakemberek számára kíván segítséget nyújtani az állapotspecifikus gyógymasszázs kezelési terv összeállításához.

 

A kötet első részének megértése anatómiai és élettani jártasságot feltételez. Részleteiben tárgyalja azokat a jelenségeket, a szervezet egészében és az egyes szervrendszerekben bekövetkező változásokat, melyek masszázskezelés hatására jönnek létre. A könyv bemutatja az ezzel kapcsolatos legfrissebb nemzetközi evidenciákat megalapozó kutatások eredményeit.

A második rész mélységében tárgyalja az egyes reumatológiai, ortopédiai, neurológiai kórképek, traumatológiai és posztoperatív állapotok, ill. néhány belgyógyászati betegség kórélettanát, fényképekkel illusztrált általános tüneteit, jellemzőit, ill. hangsúlyosan kiemeli a masszázsterápiával kezelhető elváltozásokat. Nemzetközi tudományos kutatások eredményeit ismerteti az egyes diagnózisok, állapotok masszázskezelésével kapcsolatban.

Mindezek figyelembevételével készül az állapotspecifikus kezelési terv, melynek során ismertetésre kerül az adott diagnózissal kapcsolatban a kezelés indikációja, az izmok állapota, a kezelés célja, a pozicionálási lehetőségek, a kezelendő felület, maga a masszázskezelés részletes bemutatása, valamint indokolt esetben a passzív kimozgatás. Nagy hangsúlyt kapnak a kötetben a fényképek, ill. a magyarázó ábrák, melyek szemléletessé és jól érthetővé teszik a megértést, elősegítve ezzel a szakszerű és gyors alkalmazást.

  • Cím
    Bizonyítékokon alapuló állapotspecifikus gyógymasszázs
    Szerző
    Péntek-Dózsa Melinda
    Kiadó
    Medicina Könyvkiadó
    Kiadási év
    2023