Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Szemészet (5. átdolgozott kiadás)

Szemészet (5. átdolgozott kiadás)
9 400 Ft

ömbben megtalálható az emberi szervezet legmagasabban differenciált szövete, leggazdagabb vérellátású rétege és egy különleges optikai rendszer. Mindez együtt adja annak a funkciónak a receptorállomását, amit látásnak nevezünk. A látás megtartása, a benne keletkezett zavarok felismerése, gyógyítása az orvosi tevékenység legnemesebb feladata.

 

Korábbi időkben voltak tankönyvek egy vagy két szemész professzor nevének fémjelzésével, azonban 1962 óta a legnagyobb példányszámot azok a tankönyvek érték el, amely fejezeteinek írásában lehetőleg minden egyetemi szemészeti klinika vezetője részt vett. Jelen kiadásban ezt a törekvést felfüggesztettük, és a szerzőket az egyes témákban legjártasabb szakemberek közül választottuk ki. Erre azért is volt szükség, mert a szakma specializálódik, aminek következtében az orvosok specializációja is egyre erőteljesebb. A szerzők kiválasztásában további szerepet játszott a fiatal oktatók bevonása. Ennek célja volt az is, hogy jártasságot szerezzenek a tankönyvírásban, ami nagyban különbözik a tudományos cikkek írásától.

A tankönyv általános orvosoknak szól, ami azt jelenti, kellő rövidséggel, de minden új adatnak, eredménynek benne kell lenni a szakma vonatkozásában. Többek között a szemészeti műszerek tárháza az utóbbi 20–25 évben olyan nagy mértékben fejlődött, hogy fontosnak tartottuk ismertetésüket különös tekintettel arra, hogy melyik betegség diagnosztikáját és/vagy terápiáját milyen mértékben segítik elő. Ennek érdekében külön fejezetrészt szenteltünk a modern szemészeti műszerek ismertetésének.

Eleget téve a kor követelményének a tankönyv végén összefoglaltuk a sürgősségi betegellátás alapelveit az ellátás különböző szintjein.

 • Cím
  Szemészet (5. átdolgozott kiadás)
  Szerkesztő
  Süveges Ildikó
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632267876
  Kiadási év
  2020