Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Odontológia és gnatológia 3. kiadás

Odontológia és gnatológia 3. kiadás
6 200 Ft

A fogazat betegségeinek és rendellenességeinek gyógykezelése nem szűkíthető le az életet veszélyeztető kórállapotok elhárítására, illetőleg a száj életfontos funkcióinak a biztosítására, vagy – más szemszögből – csupán esztétikai hiányosságok felszámolására. A fogorvosi tevékenységnek a rágókészülék, mint a szervezet egészébe illeszkedő anatómiai és élettani egység, a tökéletest alapul vevő optimális helyreállítására kell irányulnia. Ebben meghatározó szerep jut a rágókészülék optimális kinetikai működését biztosító morfológiai és élettani szabályszerűségek ismeretének.

 

A fogorvosi szakirodalom – ma már széles körben elfogadottan – gnatológia szóval jelöli azt az ismeretanyagot, ami a fentieket foglalja magában. A gnatológiai ismeretanyag fontos része a fogak rágófelszínének leírása és tanulmányozása.

Az odontológiai rész tartalmazza a tej és a maradó fogak általános és speciális anatómiai jellegzetességeinek leírását, felismerésük módját és jelölésüket, ami nagyban elősegíti a gnatológiai fejezetek jobb megértését. A rágókészülék működéséhez szükséges anatómiai ismereteket jól kiegészíti a fejlődéstani fejezet. A könyv másik részében a rágókészülék mozgástana és a természetes maradó fogazat okklúziójára vonatkozó legfontosabb alapelvek kerültek bemutatásra; ezek ismerete elengedhetetlen a korszerű fogorvosi tevékenységben.

Az előző kiadásokhoz képest a könyv kibővült a gnatológia elméleti oktatását kiegészítő viaszfelrakásos gyakorlat bemutatásával.

Könyvünket melegen ajánljuk minden fogorvostanhallgatónak, fogtechnikus tanulónak, kollégának és a téma iránt érdeklődőknek.

 • Cím
  Odontológia és gnatológia 3. kiadás
  Szerkesztő
  Radnai Márta
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  ISBN
  9789632266480
  Kiadási év
  2018